Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fibonacci Retracement

A Fibonacci-számok a matematikában az egyik legismertebb másodrendben rekurzív sorozat elemei. Az első két elem 0 és 1, a további elemeket az előző kettő összegeként kapjuk. Képletben:

F_n= \begin{cases} 0,       & \mbox{ha }n=0; \\
  1,       & \mbox{ha }n=1; \\
  F_{n-1}+F_{n-2} & \mbox{ha }n>1.
  \end{cases}

A sorozatot először 1150-ben írta le két indiai matematikus, Gopala és Hemacsandra, akik a szanszkrit költészet elméleti kérdéseit vizsgálva ütköztek egy összegre bontási problémába (hányféleképpen lehet rövid és hosszú szótagokkal kitölteni egy adott időtartamot, ha egy hosszú szótag két rövidnek felel meg?). Nyugaton tőlük függetlenül találta meg 1202-ben Fibonacci, aki Liber Abaci (Könyv az abakuszról) című művében egy képzeletbeli nyúlcsalád növekedését adta fel gyakorlófeladatként: hány pár nyúl lesz n hónap múlva, ha feltételezzük, hogy

 • az első hónapban csak egyetlen újszülött nyúl-pár van;
 • az újszülött nyúl-párok két hónap alatt válnak termékennyé;
 • minden termékeny nyúl-pár minden hónapban egy újabb párt szül;
 • és a nyulak örökké élnek?


Nagyobb piaci felfutások vagy éppen lejtmenetek után rendszerint konszolidálódni szokott az árfolyam, mielőtt folytatnál útját. A fibonacci szintek segítségével ezen korrekciók mértéket lehet előre jelezni. Rendszerint 38.2 vagy maximum 61.8-as szinteknél szokott a korrekció fordulni és a tendencia folytatódni. Ha a 2/3-os szintnél nagyobb a korrekció mértéke akkor már trend fordulóról beszélünk.

Emelkedő trend esetén a csúcsponthoz igazítsuk a 0 %-ot és a 100%-os értéket pedig felfutás kezdő pontjához.

Csökkenő trend esetén éppen fordítva kell eljárnunk, azaz a legmagasabb ponthoz a 100%-os szintet, míg a legalacsonyabbhoz a 0 %-os szintet kell igazítanunk.

fibo.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cikkek magyar nyelven. Termék-áttekintés, vélemények

(LindaEdwards, 2018.11.17 20:23)

Közben gyakorlatok fenntartja a magas szintű zsírégetés. Trimethylxanthine – alapvetően egy csökkentő étvágy. Ez csökkenti az éhségérzetet, illetve megakadályozza, hogy egy személy, hogy elérje az élelmiszerek, a kényelem, hogy találkozzon érzelmi evés. L-Karnitin egy aminosav, valamint, ha egyéb összetevőjére megkönnyíti a törés zsír, égő, mint kalóriát, ezáltal növeli az anyagcserét. <a href=http://infazavr.org/>infazavr</a> Gyakorlatok kiválasztásánál ajánlatos egy edzőhöz fordulni. Szakember segít kiválasztani megfelelő terheléses gyakorlatokat figyelembe véve egészség állapotát, test súlyát és felépítését és más fontos részleteket. Séta gyors lépésben. Még egy elterjedt probléma 50 éves kor felett – magas valószínűség a szív rendszeri betegségek előfordulása.